Åskollen Sykkelklubb

Sykkelvett

Sykkelvett

Sykkelvett

Alle representerer Åskollen Sykkel når vi er ute og tråkker enten det er for trening eller i ritt. Vi ønsker at folk rundt oss får et godt inntrykk av oss, og at vi skal være et positivt innslag i lokalmiljøet! Bruk derfor det som finnes på innsiden av hjelmen og tenk over:
 
Ta hensyn til andre i trafikken! Når det kommer familier med små barn, gamle i rullator og folk med hund i bånd – slakk gjerne av og kjør godt tilside når de passeres. La gjerne de andre bruke gangfelt og fortau, så kjører heller vi ut i veien.  Bruk fortrinnsvis høyre side av veibanen….
 
Unngå å kjøre i hele/begge kjørebanene langs trafikkert vei! Selvfølgelig skal vi kunne ligge et par i bredden for å slå av en hyggelig prat underveis. Men utålmodige bilister er det mange av, og når vi kjører med Åskollen over hele ryggen er vi lette å kjenne igjen. Vi vil ikke bli kjent som ”sykkelidiotene fra Åskollen”!
 
Dersom vi ligger flere i bredden er det viktig at de bakerste gir beskjed fremover i feltet dersom det ligger biler bak som skal forbi. Gjør avtaler om hvem som skal tråkke inn foran slik at vi kommer oss raskt inn på en rekke!
 
Vet vi at det ligger bil bak, gi signal fra front når det er klart for å kjøre forbi. Da vet bilisten at vi også er oppmerksomme på at det kommer forbikjøring.

Det er ikke sikkert at en bilist som tuter gjør det for å være irritert, men for å gjøre deg oppmerksom på at han/hun kommer bak deg. Gi et lite vink tilbake uansett – ikke vis fingeren! (med mindre du er overbevist om at bilisten går inn for å ødelegge for deg)

For eksempel Røysjøveien er en veldig mye benyttet vei av andre syklister, familier og andre turgåere. Det kan gå fort gjennom svingene med oss, og skulle vi møte noen bak en trang sving så kan gå veldig galt når vi kjører 4 i bredden i 40 km/t. Prøv så langt det er mulig å holde godt til høyre i veien spesielt rundt svinger, og ikke kjør flere i bredden der det er lite oversiktlig.
 
Når vi kjører sammen med flere og ser en hindring i veien fremfor oss (et hull, en stein, en elg eller en semitrailer…..) – rop ut og gi tegn til hvor hindringen befinner seg. Det er ikke alltid like lett å følge med på veien når en ligger på hjul med den foran, så vi kan unngå en del uhell ved å bruke stemme og tegn. Dette bør gjelde både på vei og grusvei. I terrenget derimot er det jo hindringer overalt og her ligger vi ofte ikke så tett heller….
 

I marka som vi bruker flittig er det også viktig å oppføre seg slik at samspill mellom syklist og øvrige brukere blir best mulig er det i tillegg viktig å huske:

- Respekter skilting som angir at det er ulovlig å sykle!

- Gi gjerne lyd fra deg når dere tar igjen folk som dere åpenbart ser at ikke har oppdaget dere. Da unngår vi å «skremme» andre brukere i marka.

- Sett ned farta når dere møter andre. Ingen av oss blir verdensmester allikevel.

- Hils og smil til alle du møter og ta det med ro når du passerer andre. De fleste turfolk er også hyggelige å slå av en prat med!

 

BRUK HUE OG SUNN FORNUFT – OG HA EN TRIVELIG SOMMER PÅ SYKKELEN!

 
Fortsett arbeidet med å gjøre Åskollen Sykkel til noe positivt!! Vi er jo alle en stor, gal familie…!
 
 

Åskollen Sykkelklubb
Solumveien 12
3039 Drammen

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift